Vintur til Frankrig   

 

 

Druesorter
Årsager og egenskaber, der gør Bordeaux vine til det de er
Vinområderne i Bordeaux

 

Forside

 

Druesorter:

  • Cabernet Sauvignon
  • Merlot
  • Malbec
  • Cabernet Franc
  • Petit Verdot
  • Carmenere
Ædelhed og finesse 
Rundhed og duft
Vinens gratie
Kvalitet
Top




Årsager og egenskaber, der gør Bordeaux vine til det de er:

  • Jordbundens sammensætning
  • Mængden af nedbør
  • Dræningsforhold
  • Beliggenhed
Sand, grus, ral og mineraler
Moderat, og skovene dæmper vinden
"De bedste vinstokke kan se floden"
Forhold til solens stråler
 




Vinområderne
i Bordeaux:

Vestbred: Top
Medoc (Basmedoc)
Haut Medoc

Underområder med egen appelation:
St. Estephe
Pauillac
St. Julien
Listrac
Macau
Cantenac
Margaux
Graves
Sauterne

Mellem floderne:
Premires Cote de Bordeaux
Entre Deux Mers
Saint Croix du Mont
Loupiac

Østbred:
Bourg
Blaye
Fronsac
Pomerol
St. Emilion
Castillion
Sand
Grus, ral


Robust, kraftig   (Cos D`Estournal)
Fylde, bouquet, finesse   (Lafite Rothhschild)
Fylde, bouquet, finesse
Fylde, bouquet, finesse
Lettere, elegantere, blødere   (Cantemerle)
Lettere, elegantere, blødere
Lettere, elegantere, blødere   (Ch.Margaux)
Lettere, tilgængelige
"La purriture noble" Ch. Yquem   (Et glas = en vinstok)


Gode røde
Gode røde
Dessert vine
Dessert vine


Dyb farve, garvesyre, bør gemmes 3 - 6 år
Som Bourg, men mindre holdbare
Frugtsmagende, karakterfulde
Mørk farve, jord, kraftig
Kraftig og let tilgængelig
Gode enkle vine

Se kort over disse områder i Bordeaux
Top

 

Det var Egebjerg Vinimport i Ballerup, der havde arrangeret vores vintur, og ovenstående oplysninger modtog vi af Egebjerg Vinimport på turen.